HAMPI, ELS TEMPLES QUE NO T'HAS DE PERDRE



 Dia 15 de gener

Arribem a Hosepet a les 7 del matí, després d'haver fet un viatge de 12 hores en un tren en 3a classe. Coneixem Maria al tren.

A punt d'agafar el tren

A 3a classe tot net com una patena

Tuk Tuk a Saptami Guest House. Ens trobem aïllats, intentem llogar moto, ens acompanyen a comprovar que no n'hi ha. Contractem un Tuk Tuk tot el dia, el conductor es diu Butu. És dia del solstici i hi ha Festival. Molta, molta gent pertot.

Entrada del Saptami Guest House

Esperant trobar un tuk-tuk

Visitem els temples: resseguim el Path cap al temple Vittala I anem descobrint com viu la gent, com renten roba, com visiten el seu país tots en grup i també descobrim els diferents temples. Visitem el temple Vittala, el recinte real i els que es paguen. Entremig bevem un lassi al Mango Tree. Acabem amb la visita al museu.



El camí del riu ple de gent que es va a rentar


Temple proper al riu 

Entrada al temple Gopura



Carro de pedra per la part de darrere

Detalls del temple del cavalls


Carro de pedra, treball increïblement detallista



A Utsava Mandapa es diu que quan passava l'aire per les columnes es podia sentir música




Contents de veure tanta meravella


Sentirem la música de les columnes?



Entre columnes de detalls simbòlics






Fantàstic bany per a una reina. L'aigua al mig i els músics tocaven des de les glorietes.



Índies visitant els banys de la reina


                   



Els estables dels elefants


Lotus Mahal

Arcades del Lotus Mahal

Tornem cap a casa amb el Butu, el nostre conductor de tuk-tuk que ja és el nostre amic i té un ajudant, el Ferran!
El Ferran ja fa de conductor

Sortim i sopem a Hampi bazar. Primer contacte amb aquest mini poble d'allotjaments motxilleros i souvenirs. Sopem, tarden molt a portar el sopar. Quan volem tornar a casa, s'acaba la bateria del mòbil, ens costa arribar_hi, perduts en un Tuk Tuk. Quan finalment arribem a la casa,  som conscients que hem viscut un dia únic, d'aquells que valen un viatge.


Dia 16

Esmorzar espectacular al Saptami. Ens acompanyen a llogar una moto, avui sí que n'hi ha. Visites als temples que no havíem vist. Molta menys gent. Tot més relaxat i entranyable.


Esmorzar estil indi

Canviem el tuk-tuk per la moto

Visitem els temples que no vam veure el dia anterior i tornem a visitar els que ja coneixíem. Com que ja no és diumenge hi ha menys gent, tot és molt més tranquil i fàcil d'orientar-se. Aquest és el Hampi que esperàvem trobar. 

Temple a prop de guesthouse

L'aigua completa la bellesa d'aquest temple

Detall de la part alta 

Repassant temples coneguts


Columna imponent


Narashima Shrine


Entrant


Interior de Utsava Mandapa



Sortim a veure pondre's el sol a Mahanda Hill. Gairebé fem tard. Els monos ens vigilen amenaçants, algun turista ho passa malament.  Des d'allà la vista del temple més significatiu de Hampi, el Virupaksha, és impressionant. Sense dubte aquesta és la imatge representativa de tot el complex de temples. 

Pujant a Mahanda Hill. Al fons el temple Virupaksha

Admirant Hampi fins a l'horitzó


Capvespre màgic






Baixant del Mahanda Hill vigilats pels monos

Eduru Basavanna, el brau als peus del Mahanda 

Pugem a la Hemakuta hill i admirem els temples que se situen just darrera el gran temple. La llum del capvespre converteix el moment en màgic. No sé si tan màgic li va semblar a l'estranger que estava entotsolat absort en el moment únic del capvespre, quan un grup cada vegada més nombrós de nois vestits de blanc, potser estudiants, el van envoltar per fer-se selfies amb ell. 


Vistes dels temples de Hemakuta Hill


El color del capvespre tenyeix la pedra dels temples


Sorpreses de Hemakuta Hill

Turista assaltat, tot per una selfie

Sopem al restaurant Chill Out. Després passegem per la part posterior del temple Virupaksha. Hi entrem per darrera, amb les sabates a la motxilla per no haver de fer cua per deixar-les i recollir-les, com vam aprendre a fer al Palau de Mysore. La visita al temple és espectacular, la gent hi acut per fer ofrenes, oracions o simplement per ajuntar-se, seure a terra i menjar alguna cosa tot xerrant amb amics o familiars. L'ambient és distès i ens sentim lliures de caminar pel temple, fer fotos, observar, seure.....

Vista del temple Virupaksha des de Hemakuta Hill


Primer pati del temple


Ambient a l'interior del temple


Ofrenes als déus


Dia 17 de gener

Sortim a les 7 del matí a Hampi Bazaar. Veiem els ghats, com es renten ells i la roba, passegem per allà.

Tornem a esmorzar al Saptami.

Marxem amb la moto a l'altra banda del riu. Arrossars, el pont que creua Tungabhadra. Ens dirigim a Anegondi i entrem al fort anomenat Vali Killa i ens endinsem a una mena de peregrinació que ens porta a un temple entre roques. Sembla una secta. Trobem les ladies angleses que s'estan al Saptami Guesthouse.

Camps d'arrossars magnífics a l'altra banda del riu


Relax enmig del camí

El Tungabhadra des de l'altra riba


El fort Vila Killa

Peregrinació dins el fort


Des de l'altra riba també es pot admirar el temple Virupaksha

Amb els peus dins el Tungabhadra

Pugem a Anjanadri Parvata, un temple molt venerat i un centre de peregrinació, com vam poder comprovar mentre pujàvem la gran quantitat d'escales que ens hi va conduir. La calor apretava i el cansament pesava, però res va poder aturar-nos.


Anjanadri Parvata

Temple al cim 

Vistes des del temple

Els selfies són ineludibles arreu


Ho hem aconseguit, ja podem baixar!

Continuem ruta pels voltants del riu. Entrem a alguns guesthouses titllats de hippies, aquí és on s'allotja el jovent que ve a la zona. Però a nosaltres ens semblen més una mena de cases de colònies que uns allotjaments autèntics. Prenem un lassi al Republik cafè, però no és gaire net, hi ha mosquits.

Tornem al nostre guesthouse, descansem de l'excursió. Prenem una beguda al poble, en un cafè que semblava modern.  Anem a buscar diners davant del lloguer de motos, no és el nostre caixer i hem de preguntar, anem a dos caixers més. No donen diners. No en tenim per pagar l'hotel. Tornem a Hampi Bazaar on sí que podem canviar diners. Tornem la moto. Ens ve a buscar Tuk Tuk i sopar a l'hotel.

Les angleses ens proposem marxar en taxi l'endemà a Badami. Sort que no vam agafar el bus!!!! 

Dia 18 de gener

Després dels comiats, marxem cap a Badami. Segueix AQUÍ el viatge.


Comiat del Saptami Guesthouse

Els homes s'acomiaden





PER LES PLATGES DE GOA

MUMBAI, FINAL DE TRAJECTE

  Dia 20 de gener  Arribem a Mumbai. Estem contents d'estar en una ciutat, després de Badami, necessitem una mica de civilització. Ens i...